Kako fileri utiču na zatezanje bora?

Sigurno ste već mnogo puta čuli ili čitali kako fileri zatežu bore, prvenstveno one na licu, te kako se fileri koriste za usne, odnosno povećanje usana. Ako ste i sami razmišljali o nekoj od ovih intervencija, sigurno ste se zapitali šta su fileri, te kako oni utiču na kožu i postizanje mladalačkog izgleda.

fileri
Šta su zapravo fileri?


Fileri, kako i sama reč kaže, zapravo su engleski izraz za – popunjavanje. Oni popunjavaju praznine u koži, koje nastaju tokom života i koje zapravo stvaraju bore. Među mnogobrojnim njihovim vrstama, ističu se hijaluronski fileri kao posebno pogodni za ispravljanje ovakvih sitnih nesavršenosti i podmlađivanje, uglavnom lica, ali i ostalih regija.


Od čega se sastoje hijaluronski fileri?


Hijaluronski fileri sastoje se od hijaluronske kiseline u vidu gela, koja se injekcijama ubrizgava u regiju koja se tretira. Ovi fileri našli su primenu u ponovnom postizanju mladalačkog izgleda lica, ali i šaka, dekoltea i vrata, te se sada godine ne moraju pokazivati na otkrivenim delovima Vaše kože, koji su ujedno najviše i podložni starenju.


Trebalo bi pomenuti i da je hijaluronska kiselina sastojak svakog organizma, kao i da se njen najveći deo nalazi u koži. Sem toga, ova supstanca vezuje vodu za sebe, te pospešuje optimalnu valžnost kože, a samim tim i njen zdrav izgled, te zategnutost i svežinu. Zato se upravo fileri koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu najbolji za rešavanje problema sa borama.

 

Na koji način fileri pomažu vraćanju mladalačkog izgleda?


Hijaluronski fileri se injekcijom ubrizgavaju u kožu, nakon čega hijaluronski gel popunjava praznine u koži, odnosno vidno popunjava manje i veće bore. Na ovaj način, fileri ispravljaju neravnine, te se ponovo postiže mladalački izgled čak i kod starijih osoba. Jednostavnost tretmana, ali i njegova efikasnost, jedan su od glavnih razloga zbog kojih su fileri ovog tipa i dalje neprikosnoveni u borbi sa vidljivošću godina na licu.


Koje regije pokazuju najbolje rezultate?


Sva izborana područja kože moguće je tretirati uz pomoć hijaluronskih filera, ali definitivno se najbolji rezultati postižu u popunjavanju usana i bora oko njih. Trebalo bi pomenuti da fileri različitih vrsta različito deluju na dublje i pliće bore, ali da su oni sa hijaluronskim gelom najdelotvorniji za zatezanje labijalnih bora, koje se uglavnom prve i pojavljuju, te su samim tim i najdublje na licu.


Fileri će u ovoj regiji izvršiti i zatezanje i blago povećanje usana, te će na ovaj način čitavo lice delovati mlađe i svežije. Sem toga, treba naglasiti da su ovi fileri potpuno prirodni – jer je hijaluronska kiselina prirodna supstanca – te ne izazivaju nikakve alergije, pa se tako i najčešće preporučuju za estetske zahvate. I, kao još jednu prednost treba istaći da su rezultati vidljivi odmah, bez velike i zahtevne procedure.


Gde zakazati tretman?


Odgovor na ovo pitanje može biti samo jedan, a on glasi – u lekarskoj ordinaciji. Izuzetno je važno da fileri budu upotrebljavani kao tretman od strane stručnog lica, kako biste bili sigurni da se čitav proces odvija u kontrolisanim uslovima.
Iako mnogi kozmetički saloni imaju popunjavanje bora filerima u svojoj ponudi, treba birati proverena rešenja, kako ne bi došlo do neželjenih posledica.

 

Komentari (0)

Ostavi komentar

Doktor vas pita

Kako ste pronašli naš web sajt
Pogledaj rezultate

Adresa: Braničevska 13 (kod Hrama)

             11000 Beograd

 

Telefon:  +381 11 344 85 41

               +381 11 344 85 47

               +381 60 344 85 47

               +381 60 344 85 41 

 

 

 

 

 

https://www.operacijavena.com

https://www.operacijahemoroida.com

https://www.hemoroidi.me

https://www.hirurgijadrdraskovic.rs

Zdravlje