Uklanjanje bora uz pomoć botoksa

Kako ukloniti bore ?

Nakon nastanka bora, velika većina ljudi se pita kako ih ukloniti. Postoji mnogo dilema o načinima na kako pristupiti uklanjanju bora, u zavisnosti od toga kakv se rezultat želi postići. Neke terije govore kako je dovoljno delovati na uzroke njihovog nastanka o kojima smo pisali na našoj stranici Bore na licu . Međutim, kako su neretko i same godine jedan d uzročnika njihovog nastanka, a vrlo često je nemoguće u potpunosti ukloniti sve uzroke, kao potencijalno dobro rešenje javlja se medicinski tretman bora. U Poliklinici " dr Drašković " se u zavisnosti od regije bore uklanjaju uz pomoć botoksa, o čemu ćete nešto više moći pročitati u ovom tekstu, kao i uz pomoć filera, o čemu možete čitati na stranici Popunjavanje bora filerima .

 

Uklanjanje bora - botoks kao rešenje

Botoks je toksin koji je svoju primenu u medicini pronašao kod uklanjanja bora, suzbijanja bola, kao i kod sprečavanja prekomernog lučenja znoja. Ovde nećemo detaljnije pisati o samom botoksu, sobzirom da se više možete informisati na stranici Botoks i njegova primena , već ćemo nešto više reći o uklanjanju bora botoksom.

 

Uklanjanje bora - tretmani botoksom

Botoks se kod tretmana uklanjanja bora najčešće koristi za uklanjanje bora oko čela, između očiju i obrva. Ređe se upotrebljava za uklanjanje bora oko usana, jer se na njih najčešće deluje popunjavanjem filerima. Tretmanom botoksom vršimo oslabljavanje mišića lica, i smanjenje pokreta usled kojih dolazi do nastanka samih bora. Bore ne bi trebalo ukloniti upotpunosti, ukoliko to već sam pacijent ne zahteva, kako lice ne bi dobilo neprirodan izgled. 

 

Tretman botoksom nije bolan i ne zahteva poseban oporavak. Treman u zavisosti od regije koja se tretira, daje rezultte nakon par dana, a vreme trajanja efekata je opet u zavisnosti od regije od 3 do 10 meseci. Kao dodatna prednost kod pojedinih osoba prilikom uklanjanja bora botoksom se može javiti smanjenje lučenja znoja u regiji koja se tretira, kao i smanjenje glavobolja. Posebno napominjemo da uklanjanje bora botoksom neće izazvati zavisnost, niti će doći do pogoršanja stanja nakon prestanka dejstva.

 

Uklanjanje bora botoksom - moguće nuspojave

Među nuspojave koje se mogu javiti prilikom tretmana uklanjanja bora botoksom ubrajamo spuštanje kapaka, problem koji se uspešno otklanja određenim vrstama kapi, kao i eventualna prolazna glavobolja.

 

Ovde napominjemo da se u Poliklinici "  dr Drašković " krosti VISTABELÒ ( BOTOX Ò)  koji je jedini registrovani botoks u Srbiji.

 

 

Za sva eventualna pitanja i nedoumice, ili pak zaklazivanje tretmana uklanjanja bora uz pomoć botoksa, možete nas slobodno kontaktirati putem brojeva telefona ili kontakt forme date na stranici kontakt . U najkraćem mogućem roku ćemo odgovoriti na Vaš upit. 

 

Pročitajte još i:

 

                            Bore oko očiju          Bore na licu               Bore na čelu          Bore oko usana

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 47 | +381 60 344 85 47