Popunjavanje bora hijaluronskim filerima

Fileri su supstance koje imaju višestruku ulogu, počevši od tretmana podmlađuvanja lica, preko povecanja usana pa sve do popunjavanja bora, prvenstveno u regiji oko usana. O samim filerima i njihovim mogućnostima možete više pročitati na stranici Fileri , a ovde ćemo se više zadržati na njihovoj primeni u popunjavanju bora.

 

Popunjavanje bora hijaluronskim filerima - način dejstva

Svaki organizam u sebi sadrži supstancu koja se naziva hijaluronska kiselina. Njena uloga je potpora kolagenim vlaknima, i tokom vremena se resorbuje i ne obnavlja. Hijaluronski fileri ne predstavljaju ništa drugo do hijaluronsku kiselinu u obliku gela, čijim se ubrizgavanjem u kožu nadknađuje resorbovana količina hijaluronske kiseline. Popunjavanjem bora hijaluronskim filerima se praktično u koži nadoknađuje hijaluronska koselina resorbovana tokom vremena.

 

Popunjavanje bora filerima - bore oko usana

Kada je u pitanju popunjavanje bora filerima, ovde ćemo navesti da se oni najčešće koriste za bore oko usana, dok se za druge regije lica mogu primeniti neki drugi tretmani, među kojima je i tretman botoksom. 

 

Za popunjavanje bora oko usana predlažu se hijaluronski fileri, tj fileri na bazi hijaluronske kiseline. Osnovni princip je da se filerom ( punjačem ) ispuni i na taj način smanji bora. Pored ovog mehaničkog dejstva, fileri bi trebalo da podstaknu razvijanje novog kolagena što doprinosi povlačenju bore. Kada su u pitanju bore u uglovima usana, popunjavanje bora filerima dovodi do nadoknade volumena i smanjivanja bora. 

 

U zavisnosti do vrste filera, rezultati koji se dobijaju su trajni od šest meseci do godinu dana, a tretman bi trebalo ponoviti u razmaku od jedne do tri godine. 

 

Anestezija tokom tretmana popunjavanja bora filerima nije potrebna, kao ni poseban oporavak nakon tertmana. Sam tretman popunjavanja je bezbedan, bez bola, i traje do trideset minuta.

 

Popunjavanje bora filerima - cena tretmana

Cena tretmana popunjavanja bora filerima zavisi od regije koja se tretira kao i količine iskorišćenog materijala. Nakon pregleda i u konsultaciji sa specijalistom plastične estetske i rekostruktivne hirurgije u Poliklinici " dr Dršković " biće Vam saopštena tačna cena tretmana. U slučaju bilo kakvih nedoumica, ili pak ukoliko želite da zakažete pregled ili tretman, možete nas slobodno kontaktirati putem  brojeva telefona ili kontakt forme na našoj stranici kontakt.

 

Pročitajte još i:

 

Povecanje usana  Uklanjanje bora  Podmlađivanje lica  Sprečavanje pojačanog znojenja

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 47 | +381 60 344 85 47