PRIKAZ SPECIJALNE HIRURŠKE BOLNICE „HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ“

 

Specijalna bolnica „Hirurgija dr Drašković“ nalazi se u Beogradu, na Vračaru kod Hrama Svetog Save, Braničevskoj ulici br.13.


Svojom delatnošću obuhvata savremenu dijagnostiku i hirurško lečenje bolesti iz domena abdominalne hirurgije, hirurgije dojke i štitne žlezde, vaskularne hirurgije, urologije, ortopedije, ginekologije, kao i laparoskopske operacije (žučna kesa, želudac, debelo crevo).


U bolnici se sprovode savremene dijagnostičke procedure iz domena mikrobiološke, biohemijske, radiološke dijagnostike, kao i najsavremenija endoskopska dijagnostika (kolonoskopija, gastroskopija, cistoskopija), sa mogućnošću uklanjanja polipa tokom pregleda.


Sa ponosom  ističemo da je danas „Hirurgija dr Drašković“ jedan od pionirskih stubova moderne jednodnevne hirurgije u Srbiji, a naročito u privatnoj lekarskoj praksi.


Bolnica okuplja iskusan tim stručnjaka, koji su se svojim radom potvrdili u dugogodišnjoj praksi iz različitih oblasti medicine u Vojnomedicinskoj akademiji, Kliničkom centru Srbije i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.


Poseban interes našeg tima je uvođenje novih procedura u rutinsku praksu, koje se u svetu već primenjuju, a kod kojih je dokazana efikasnost u rešavanju medicinskog problema, ali i komfor za pacijenta pri izvođenju intervencije.

To se, pre svega, odnosi na sledeće procedure:

 

THD- TRAJNO REŠAVANJE HEMOROIDA

 

Nakon edukacije Prim. dr sc med. Miroljuba Draškovića (opšti i vaskularni hirurg) u Italiji 2010. godine u Rimu (bolnica „Policlinico Agostino Gemelli“), THD procedura je uvedena u rutinsku praksu, kao standradna metoda trajnog rešavanja hemoroida.


Bili smo prvi u uvođenju ove metode na Balkanu, a za osam godina smo uradili više od 1000 operacija hemoroida THD metodom  (jedna od najvećih serija u svetu).

 

 

OPERACIJE VENA BEZ REZA

 

Bolnica „Hirurgija dr Drašković“ prva na Balkanu je uvela operacije vena „bez reza“.


Rutiski se obavljaju operacije: radiotalasima, laserom i vodenom parom (preuzima primat u svetu).


Operacije se izvode u lokalnoj anesteziji (TLA – tumescens lokalna anestezija).


Ova vrsta anestezije je prvi put na Balkanu primenjena u Bolnici „Hirurgija dr Drašković“ 2007. godine.

 

Specijalna hiruška bolnica dr Drašković svojim pacijentima omogućuje zdravstveno osiguranje putem svojih partnera Triglav osiguranja i Dunav osiguranja.

 
Triglav osiguranje  
 
 

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47