Mezoterapija

Šta je to mezoterapija ?

 

Mezoterapija je savremena medicinska metoda kojom se na efikasan način otklanjaju razni estetski i zdravstvni problemi. Zasniva se na apliciranju aktivnih supstanci u srednji sloj kože, takozvani "mezoderm" a pored estetske medicine svoju primenu pronalazi i u drugim medicinskim granama među kojima su reumatologija, neurologija, interna medicina, dermatologija, stomatologija i druge.

Mezoterapija

 

Usled starenja dolazi do gubitka elastičnosti i teksture same kože, kao i njene slabije prokrvljenosti. Do ovih promena dolazi usled smanjene produkcije kolagena i elastina, a pod uticajem štetnih sunčevih zraka, UV zračenja, štetnim dejstvom okoline. Usled svih ovih negativnih uticaja, potrebno je na određeni način sanirati promene koje su nastale na koži.

 

 

 

Mezoterapija - šta podrazumeva tretman ?

 

Tretman mezoterapije predstavlja proces ubrizgavanja kolagena, amino - kiselina, minerala, hijalurona i ostalih aktivnih supstanci u obliku "koktela". Ovaj "koktel" korisnih aktivnih supstanci se ubrizgava u srednji sloj kože, takozvani mezoderm. Način formiranja samih koktela zavisi od samog tretiranog mesta i željenih efekata. Iz tog razloga se oni prilagođavaju svakom od pacijenata ponaosob. Za svakog od pacijenata se priprema poseban "koktel" na osnovu razgovora lekara sa pacijentom, kao i uvida u dotadašnju medicinsku dokumentaciju. Kao posledicu injektiranja koktela, dobijamo hidrataciju i pojačanu ishranu same kože, te usporavanje procesa starenja.

 

Efekti mezoterapije

 

Možemo slobodno reći da mezoterapija kao tretman postiže višestruke efekte. Počevši od ublažavanja bora na licu, pa preko vraćanja svežine i zatezanja same kože, do vitalizacije i liftinga kože. Mezoterapija pruža i lokalne i sistemske efekte, tako da predstavlja jedan od boljih metoda vraćanja osećaja podmlađenosti samom organizmu.

 

Bezbednost tretmana

 

Mezoterapija je neinvazivna, ali poprilično delikatna medicinska procedura, pa je stoga neophodno da je sprovode obučeni i stručni lekari. I pored osetljivih regija koje mogu biti predmet tretiranja, mezoterapija je bezbolna, a pacijenti se svojim obavezama vraćaju trenutno.

 

Mezoterapija - moguće primene

 

Možemo slobodno tretman mezoterapije razdvoiti na dve vrste primene:

 

  • Mezoterapija - tretmani za lice
  • Mezoterapija - tretmani za telo

I o tretmanima lica i o tretmanima tela možete više pročitati na posebnim stranicama: Mezoterapija lica i Mezoterapija tela.

 

Efikasnost tretmana mezoterapije

 

Činjenica da se sam tretman obavlja na lokalu, tj određenoj regiji, i da se efekat skoncetriše na lokalnom problemu a ne na celom organizmu, doprinosi efikasnosti samog tretmana. U tretiranoj regiji, bilo da je reč o licu ili telu se postiži značajni rezultati.  Ovde navodimo i podatak da se u kolevci ove procedure Francuskoj, više od 60 000 pacijenata svakodnevno podvrgava nekom od tretmana.

 

Mezoterapija - cena tretmana

 

kada je u pitanju cena mezoterapije, ona zavisi od svakog pacijenta  i načina same terapije, kao i od tretirane regije. Cena će biti sapštena nakon konsultacije sa našim specijalistom. Ukoliko želite da postavite pitanja, ili pak da zakažete pregled ili tretman, možete nas kontaktirati putem brojeva telefona, maila ili kontakt forme date na stranici kontakt. Naši specijalisti će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47