Lecenje hemoroida

Kako se hemoroidi lece ? U odnosu na stadijum razvoja bolesti i prisutnih simptoma, lecenje hemoroida odvija se pomocu lekova, masti, sklerozantnom terapijom, postavljanjem ligatura ispod prosirene vene ali hirurškom intervencijom.

 


Metode hirurske intervencije

 

Ukoliko je hirursko lecenje, dobro indikovano i tehnicki dobro urađeno, onda je odličan način lečenja. Kada govorimo o intervencijama, one mogu biti one koje se odvijaju ambulantno, kao i veće intervencije koje se sprovode uz prisustvo opšte anestezije i podrazumevaju određen vremenski period boravka u bolnici.Najpoznatiji ambulantni metodi koji imaju za cilj sprecavanje dotoka krvi u hemoroid su :

 

Sklerozacija(davanje injekcije sklerozantnog sredstva u koren hemoroida kojim se izaziva zatvaranje krvnog suda hemoroida koji se smanjuje i iščezava).Hemoroidektomija (ekscizija, tj. odstranjivanje hemoroidalnog čvora)

 

Longo procedura ili staplovana hemoroidektomija, kojom se u bezbednoj regiji uradi cirkularna ekscizija mukoze, te prekine dotok krvi i uradi lifting sluzokože. .


 

THD -  Transanalna hemoroidalna dearteralizacija

 

Relativno skoro, kod nas je usvojena procedura kao trajno resenje za hemoroide, i predstavlja najsavremeniju proceduru. U pitanju je THD, odnosno  Transanalna hemoroidalna dearteralizacija. Ova metoda je revolucionarno otkriće u tretiranju hemoroidnih problema.  U pitanju je neinvazivna metoda, odnosno metoda bez hirurskih rezova, pomoću koje se rešava problem sa proširenim čvorovima hemoroida. Metoda direkto deluje na uzroke nastajanja hemoroida, pa se oni rešavaju i trajno uklanjaju.

Komentari (2)

Slobodan Pljakov
Odgovori

16.02.2016 12:03

Citao sam u V.novosti za otsranjivanje hemeroide na najsavremeni nacin kako vi kazete.Moj sin vek duze vremena ima hemeroide koi krvare.pije neznam kave caeve neke tablete skupe i naravno najsavremena.Prvo me interesuje koje garancije
dajete da hemeroide nece se ponoviti i naravno kolko to kosta.Moja kerka je udata u beograd u vase blizine i interesujemo se na vas stav i odgovor.Hvala na razumenje i cekam odgovor.

nusret bajrami
Odgovori

14.06.2016 10:29

Jedan moj drugar mi dao vase ime on je imao problem za hemoride i operisao se kod vas sad nema nikakav problem. I ja imam problem evo 8 godine sa hemoride ali sad su mi rekli da imam i fisuru. imam mnogo bolova evo 2 meseca uzo sam terapiu ali ne progje kad idem na wc nemam mnogo bolava posle 1 casa pocne bolovi pecenje ne mogu ni da sednem do uvece . Ima resenje ovok problema kot vas i kada mugu da dolazim i treba rezervacia. fala vam mnoga. cekam odgovor.

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47