Hijaluronski fiileri - popunjavanje bora, korekcija i povecanje usana, podmladjivanje lica

Fileri ili punjači su sredstva koja mogu biti potpora kože ili sluzikože, a kojima se vrši popunjavanje praznina do kojih dolazi u koži tokom života, za popunjavanje bora, ili sa druge strane vrši podlmađivanje i ulepšavanje lica ili povecanje usana. Najčešće se primenjuju u regiji lica, ali svoju primenu mogu da pronađu i na drugim delovima tela.

 

AKCIJA ! ! !

 

Dragi naši pacijenti, ovom prilikom Vas obaveštavamo o najnovijoj promociji savremenih filera Juvederm ® palete za koju je naša poliklinika dr. Drašković dobila ekskluzivno pravo da predstavi  u okviru svog rada. Za više informacija o ovoj akciji možete pročitati ovde.

 

 

Vrste filera

 

Postoji više vrsta filera ili punjača koji se mogu koristiti u kliničkoj praksi. Među one koji se najčešće primenjuju spadaju:

 

  • Hijaluronski fileri

  • Silikonski fileri

  • Kolagenski fileri

  • Plazma obogaćena trombocitima kao punjač

 

U Poliklinici "dr Drašković" se koriste Hijaluronski fleri, koji su najbolji pre svega iz razloga jer oni sami predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela, a poznato je da je hiljaluronska kiselina prirodna supstanca koja se nalazi u svakom organizmu, pre svega u koži. Takođe, u praksi primenjujemo i podmladjivanje lica plazmom obogaćenom trombocitima o čemu možete više pročitati u posebnom tekstu.

 

Hijaluronski fileri

Kao što smo već napisali, hijaluronski fileri predstavljaju hijaluronsku kiselinu u obliku gela. Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma, i preko 50% hijaluronske kiseline svakog organizma se nalazi u koži. Snažno vezivanje vode je jedna od odlika hijaluronske kiseline, pa se osima za filere koristi i kao sredstvo koje je neizbežan deo kvalitetne kreme za lice.Hijaluronski fileri se mogu injektirati u svim regijama lica, a osim lica svoje mesto mogu pronaći i u tretiranju regija na vratu, dekolteu ili šakama.

 

 

Fileri

 

Hijaluronski fileri - primena

Možemo slobodno reći da hijaluronski fileri pronalaze svoju primenu na više mesta u praksi. Ovde ćemo nešto više reći o primeni hijaluronskih filera u tretmanima popunjavanja bora, podmladjivanja lica, kao i povecanja i korekcije usana.

 

Popunjavanje bora hijaluronskim filerima

Tretmani koji se primenjuju pri uklanjanju bora zavise od same regije koja se tretira, kao i vrste samih bora. Za bore koje se nalaze u regiji oko usana preporučuje se popunjavanje bora filerima koji u toj regiji daju najbolje rezultate. Kako se pored popunjavanja bora, hijaluronski fileri koriste i za popunjavanje i  povecanje usana, možemo slobodno reći da je tertman filerima najbolja i potpuna opcija za ovu regiju. Detaljnije informacije o upotrebi filera u tretmanima bora u regiji usana možete pročitati na stranici Popunjavanje bora hijaluronskim filerima .

 

Povecanje i korekcija usana hijaluronskom kiselinom

Pored popunjavanja bora, hijaluronska kiselina u vidu hijaluronskih filera svoje mesto pronalazi i kod popunjavanja, tj povecanja i korekcije usana. Ovo je najbolji vid popunjavanja i povecanja usana, pre svega jer je hijaluron pouzdan filer pošto je prirodan, ne izaziva alergije, i rezultati se vide odmah. Detaljnije informacije o ovoj proceduri možete pročitati na stranici Povecanje i korekcija usana hijaluronskom kiselinom odnosno Punjenje usana hijaluronom .

 

Podmladjivanje lica plazmom obogaćenom trombocitima

Procedura podmladjivanja lica plazmom obogaćenom trombocitima predstavlja revolucionarnu, potpuno prirodnu proceduru sa neverovtnim rezultatima podmladjivanja lica i kože. Bazira se na apliciranju plazme obogaćene trombocitima u regije koje se tretiraju. Najvažnije prednosti procedure su korišćenje krvne plame koja je prirodni sastojak organizma, zatim bezbolnost, trenutni oporavak i dugotrajni rezultati. Više informacija o ovoj revolucionarnoj proceduri koja se primenjuje u našoj Poliklinici možete pročitati u tekstu Podmladjivanje lica plazmom obogaćenom trombocitima.

 

Hijaluronski fileri - cene

Hijaluronski fileri se primenjuju najčešće u regiji lica oko usana, i cena zavisi od količine iskorišćenog materijala, kao i tertmana koji se sprovodi. Nakon konsultacije sa našim specijalistom biće vam saopštena puna cena tretmana.

Komentari (2)

svetlana novakovic
Odgovori

27.04.2016 00:46

Interesuje me cena podmladjivanja lica. takodje da li je potrebna jedna ili vise terapija.,PS koiko se ceka aplikacija iste od dana zakazivanja
pozdrav
Svetlana

Maja Maric
Odgovori

09.07.2016 08:43

Interesuje me popunjavanje bore između obrva , kolika je cijena i dali je dovoljno samo jednom ili iz vise puta .
Pozdrav

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47