Operacije hemoroida

Hemoroidi, odnosno šuljevi, predstavljaju proširene vene koje su smeštene ispod sluzokože završnog dela debelog creva i čmara. Hemoroidi su otečeni krvni sudovi koji su prošireni usled jakog pritiska. Oblik hemoroida je kao izbočenje, odnosno kao čvorić. U zavisnosti od uznapredovalosti i stadijuma bolesti, u praksi se može naići na različite velicine.


Završni deo debelog creva karakteriše direktan spoj arterija i vena. Spoj se vrši pomoću šantova, pa krv iz arterija hemoroida odlazi u vene hemoroida. U slučaju kada je taj spoj konstantno otvoren, može doći do povećanja protoka krvi, pa je posledica toga proširenje vena hemoroida kao i uvećanje hemoroidnih čvorova. 


Hemoroidi su se lečili još u doba antičkog vremena, odnosno sam Hipokrat ih je lečio. Danas se hemoroidi smatraju savremenom bolešću. Statistike pokazuju da preko polovine osoba starijih od 30 godina, poseduje negativna i neprijatna iskustva sa hemoroidima. Broj osoba sa simptomima ove bolesti konstantno raste. 

 

 

Simptomi hemoroida 

 

Najčešći simptomi hemoroida su krvarenja i ispadanja tokom defekacije. Ukoliko dođe do ispadanja napolje, bez mogućnosti repozicije, unutrašnji hemoroidi mogu izazvati ogromne bolove.

Najčešći simptomi hemoroida


  • svrab,
  • peckanje,
  • krvarenje,
  • problemi i bol prilikom vršenja nužde, 
  • ispadanje.


Krvarenja hemoroida mogu biti manja ali česta, na koje čovek ponekad ne obraća pažnju. Ona mogu implicirati tešku anemiju sa svim simptomima anemijske bolesti, pa čak i do onih intezivnih koja mogu dovesti do ogromnog gubitka krvi i ugrožavanja života.

Prvi simptomi, odnosno ono što pacijent uglavnom prvo primeti jeste svetlocrvena krv na papiru, vešu, wc šolji, i to nekada zna da bude zastrašujuće. 

Ukoliko primetite ove simptome, obavezno posetite svog lekara.


Više informacija o lečenju ove bolesti pogledajte na stranici Lecenje hemoroida.


Na sajtu www.operacijahemoroida.com  informišite se detaljnije o ovoj temi.


 

Komentari (3)

NENAD đurović
Odgovori

13.08.2018 18:09

Koliko kosta pregled i operacija hemoroida?

dragan
Odgovori

03.02.2019 17:29

kolika je cena operacije hemoroida thd metodom ili laserom

Tatjana Santrac
Odgovori

18.03.2019 19:27

Postovani,
Molim Vas za informaciju koliko kosta pregled i lasersko uklanjanje hemoroida

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47