Botoks i njegova primena - tretmani botoksom

Šta je botoks ?

 

Botoks predstavlja pročišćenu formu toksina koji je produkt bakterija clostridium botulinum. Ove bakterije produkuju izuzetno jak otrov, međutim nakon prečišćavanja, smanjenja koncetracije i medicinskih obrada, dobija se botoks koji se kao takav koristi u medicinske svrhe kao terapeutsko sredstvo pri lečenju raznih oboljenja.

Botoks

 

Svoju primenu botoks nalazi kako kod uklanjanja bora na određenim regijama na licu, tako i kod ublažavanja bola, ili pak sprečavanja prekomernog lučenja znoja. 

 

 

 

 

Da li je primena botoksa bezbedna ?

 

Primena botoksa u terapeutske svrhe je bezbedna, ukoliko tretman primenjuje i izvodi stručan lekar. U upotrebi za medicinske svrhe se nalazi od 1980 godine. Prilikom svake intervencije, lekar ima obavezu da pacijentu da na uvid sredstvo koje koristi tokom tretmana. Nophodno je da na sredstvu postoji informacija o tome koja je zemlja porekla, koja je koncetracija, kao i informacija o roku trajanja. Ukoliko takva informacija ne postoji, sama procedura se smatra nebezbednom, i pacijent bi trebalo da razmisli da li da da pristanak na intervenciju.

 

Ovde napominjemo da se u Poliklinici "  dr Drašković " koristi VISTABELÒ ( BOTOXÒ)  koji je jedini registrovani botoks u Srbiji.

 

Botoks u tretmanu protiv bora

 

Pokreti naših mišića se usecaju na koži lica, čime dolazi do pojave bora. Uz pomoć botoksa dolazi do sprečavanja kontrakcija mišićnog tkiva koje je zaslužno za nastanak bora, odnosno do blokiranja hemijskih signala i onemogućavanja preterane kontrakcije mišića. Taj postupak dovodi do nestanka bora na samoj koži, kao i do ispravljanja dubokih bora.

 

Detaljniji tekst o borama i njihovom uklanjanju uz pomoć botoksa  pročitati na našoj stranici Uklanjanje bora , ili stranicama Bore na licu , Bore oko ociju , Bore na celu , Bore oko usana , dok o uklanjanju bora uz pomoć filera možete nešto više pročitati na stranici Popunjavanje bora filerima .

 

Botoks protiv pojačanog znojenja

 

Pored sprečavanja nastanka i uklanjanja bora, botoks svoju primenu nalazi i u tretmanima kojima se sprečava prekomerno znojenje. Botoks se ubrizgava direktno ispod kože, čime se ublažavaju dejastva žlezda koje su odgovorne za lučenje znoja. 

Više informacija o ovoj proceduri možete pročitati u tekstu Botoks protiv pojačanog znojenja - Hiperhidroze .

 

Indikacije za primenu botoksa

 

Možemo slobodno reći da su kandidati za tretman botoksom najčešće osobe u srednjim godinama kod kojih su se pojavile bore, bolo da je reč o čeonoj regiji, pojavi bora oko očiju i očnih kapaka, ili su se pak bore pojavile na drugim regijama lica i vrata. Pored toga, usled same namene u medicinske svrhe, tretman botoksom se primenjuje kod osoba sa povećanim lučenjem znoja, a u određenim slučajevima i za sprečavanje bola.

 

Kontraindikacije za primenu botoksa

 

  • Alergije na neke od komponenata koje sadrži preparat

  • Pojava određenih promena na samoj koži
  • Trudnice i dojilje
  • Osobe stare manje od 12 godina
  • Korišćenje antibiotika pre i nakon tretmana

 

Botoks - cena botoksa i cene tretmana

 

Cena botoksa i cene tretmana botoksom zavisi od vrste intervencije, regije koja se tretira i količine iskorišćenog materijala. Nakon pregleda od strane specijaliste u Poliklinici  " dr Drašković " biće Vam saopštena tačna cena tretmana.

 

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice ili pitanja u vezi primene botoksa, ili pak želite da zakažete pregled ili tretman, možete nas slobodno kontaktirati putem brojeva telefona ili kontakt forme date na stranici kontakt . U najkraćem mogućem roku ćemo odgovoriti na Vaš upit, a ovde još jednom napominjemo da se u Poliklinici "  dr Drašković " koristi VISTABELÒ ( BOTOX Ò)  koji je jedini registrovani botoks u Srbiji.

Komentari (7)

Sonja Kulier Djordjevic
Odgovori

03.09.2015 12:10

Koja je cena botoxa po kubiku? Pozz

RDOJKA MATOVIĆ

01.12.2015 14:27

cenovnik botoksa
Kristina Camagic
Odgovori

22.11.2015 21:44

cena botoxa vertikalnih crta između obrva?
Hvala

Anja nikolic
Odgovori

16.02.2016 05:08

Koliko iznosi ubtizgavanje botoksa na celuu

Jovanović Svetlana
Odgovori

14.03.2016 20:10

Poštovani zanima me cena botoxa vertikalnih bora između obrva? Takođe me zanima i cena filera, s obzirom da su bore duboke.
Hvala

Petar
Odgovori

23.07.2016 20:17

Poštovani zanima me cena botoxa u tretman hiperhidroze. Hvala.

VLAHOVIC MILENA
Odgovori

29.07.2016 14:17

Kolko kosta botok oko usana?

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47