Bore oko usana i njihovo uklanjanje

Bore oko usana predstavljaju jedan od velikih problema sa kojima se susreću najčešće osobe ženskog pola. Možemo reći da se bore oko usana u zavisnosti od toga gde se nalaze dele na:

  • Bore u uglovima usana
  • Bore iznad usana

 

Bore u uglovima usana

Bore u uglovima usana su karakteristične za osobe ženskog pola koje se javljaju nakon menopauze. Tada dolazi do određenih hormonskih promena, koje izazivaju i promene na samom telu, što na prvom mestu dovodi do spuštanja lica i gubitka volumena. Sam proces starenja je ustvari proces pri kojem dolazi do gubitka volumena, i do smanjenja stvaranja koagena usled pada estrogena. Svi ovi procesi zajedno dovode do spuštanja lica, usled kojeg dolazi do pojave bora u uglovima usana.

 

Bore iznad usana

Možemo slobodno reći da se u osnovne uzročnike zbog kojih nastaju bore iznad usana ubrajaju uticaj sunčevog zračenja, kao i uticaj pušenja. Pored ova dva činioca, veliki značaj imaju i drugi spoljni faktori kao što su način i stil života, kvalitet ishrane, uticaj temperature, zagađenosti vazduha i drugi. Regija iznad usana je posebno zahvaćena borama koje nastaju usled ovih uticaja.

 

Bore oko usana - načini uklanjanja

Kao i kod bora u drugim regijama lica, postoji više načina i vrsta tretmana kojima se one mogu ukloniti. Ovde ćemo posebno apostrofirati dve vrste tretmana:

 

  • Popunjavanje bora filerima

Fileri predstavljaju preparate koji mogu poslužiti kao sredstvo kojima se popunjavaju bore na licu, i to najčešće se njima vrši tretman bora oko usana. Postoji veliki broj supstanci koje se mogu koristiti, a detaljniji tekst možete pročitati na stranici Popunjavanje bora filerima.

 

  • Uklanjanje bora uz pomoć botoksa

Jedan od načina za uklanjanje bora predstavlja i njihov tretman botoksom. Za bore oko usana se više koriste fileri, međutim u nekim slučajevima može se primeniti i tretman botoksom. Detaljniji tekst o tretmanu bora botoksom možete pročitati na našoj stranici Uklanjanje bora.

 

Pročitajte još i:

 

                   Botoks                      Bore na licu               Bore na čelu          Bore oko ociju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 47 | +381 60 344 85 47