Bore oko ociju i njihovo uklanjanje uz pomoć botoksa

Na stranici bore na licu smo nešto više pisali o generalnim uzrocima nastanka bora, njihovoj podeli i metodama suzbijanja i sprečavanja razvoja. Ovde ćemo nešto malo više reći o samim borama oko ociju. 

 

Bore oko ociju predstavljaju jedan od problema sa kojim se moze susresti svaka odrasla osoba, bez obzira na pol. Najčešće devojkama i ženama mogu predstavljati mnogo veći problem, dok je kod muškaraca obično drugačija situacija. Devojke i žene će primetiti i najmanju boru, čak i kada se ona jedva primećuje, i to će im predstavljati veliki problem.

 

Zašto nastaju bore oko ociju ?

Na nastanak bora oko ociju, uostalom kao i na nastanak bora na licu, utiče veći broj faktora. Bore nastaju pod brojnim uticajima okoline, najčešće sunca, ali i kao posledica drugih faktora među kojima je i veliki broj pokreta očnog mišića. Očni mišiće po svom obliku kružan i sastavljen je od više delova koji se nalaze oko oka. Kako se mišić kreće, dolazi do slabljenja vezivnog tkiva između njegovih celina ( delova ) i na tim mestima dolazi do pojave bora. 

 

Koža u očnoj regiji je nekoliko puta tanja nego u ostalim regijama lica, tako da i to predstavlja jedan od faktora koji doprinose pojavi bora oko ociju. Pored standardnih faktora usled kojih nastaju bore, pa i bore oko ociju, za nastanak bora u ovoj regiji su između ostalog odgovorni i:

 

  • Trljanje očiju
  • Šminkanje
  • Skidanje šminke
  • Korišćenje jakih preparata u ocnoj regiji

 

Kao i kod ostalih bora, i za bore oko ociju odgovornosz nose i korišćenje cigareta i alkohola. Čak nije neophodno da osoba bude pušač, dovoljno je da konstantno bude izložena pasivnom pušenju što može dovesti do slabljenja kože i pojave bora.

 

Kako ukloniti bore oko ociju ?

Kada su u pitanju bore oko ociju, nije preporučljivo čekati da se razviju veće bore, već je poželjno primenjivati određene tretmane već od tridesete godine.  Pre započinjanja sa tretmanima neophodno je ustanoviti da li je nastanak bora vezan za uticaj spoljnih faktora, ili za kretanje očnog mišića, ili je pak reč o kombinovanom uticaju.  U zavisnosti od uzroka nastanka odabira se tretman delovanja na bore. Kako bi rezultati bili što efikasniji, nekada je požaljna kombinacija delovanja na oba uzroka nastanka samih bora.

 

Uklanjanje bora oko ociju uz pomoć botoksa

Jedan od tretmana uklanjanja bora, predstavlja i tertman kojim se bore oko ociju uklanjanju uz pomoc botoksa.  Botoks se može koristiti kod mimičkih bora, koje nastaju kao posledica pokreta očnog mišića. Samo dejstvo botoksa je takvo da dovodi do opuštanja mišića, usled čega se bore povlače ili smanjuju.

 

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice ili pitanja u vezi primene botoksa kod uklanjanja bora oko ociju, ili pak želite da zakažete pregled ili tretman, možete nas slobodno kontaktirati putem brojeva telefona ili kontakt forme date na stranici kontakt . U najkraćem mogućem roku ćemo odgovoriti na Vaš upit. Ovde napominjemo da se u Poliklinici "  dr Drašković " krosti VISTABELÒ ( BOTOX Ò)  koji je jedini registrovani botoks u Srbiji.

 

Pročitajte još i:

 

Botoks             Uklanjanje bora           Bore na licu               Bore na čelu          Bore oko usana

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 47 | +381 60 344 85 47