Bore na celu i njihovo uklanjanje uz pomoć botoksa

Bore na celu su vrsta bora čiji su najčešći uzročnik nsstanka sami pokreti lica. Usled nepravilnih pokreta, odnosno pogrešnog korišćenja mimičih mišića, može doći do gubitka elastičnosti kože, prilikom čega ona neće biti u stanju da se vrati na mesto kao pre pokreta. Nepravilnim pokretima dolazi do oštećenja vezivnog tkiva na prelazima između mišića, usled čega mogu nastati bore.

 

Bore na celu - nasledni faktor kao uzročnik nastanka

Ovde možemo slobodno reći da nasledni faktor može imati veliki uticaj za nastanak bora u čeonoj regiji. Dovoljno je da je jedan od roditelja imao bore na celu, i samim tim se povećava verovatnoća njihovog nastanka.  Posebno je veća verovatnoća dobijanja bora ukoliko je otac bio taj koji ih je imao. Ukoliko je slučaj da oba roditelja imaju bore na celu, preporučuje se rani tretman, jer je verovatnoća njihovog formiranja i razvoja u ovoj situsaciji najveća.

 

Bore na celu ne odaju starost

Ovde posebno želimo da napomenemo da postojanje bora na celu ne mora direktno biti znak starosti. One nastaju pogrešnom upotrebom mišića, uz kombinaciju sa ostalim faktorima među kojima spada i nasledni faktor, i mogu se javiti i u ranijim životnim dobima. Sa druge strane skoro da je nemoguće kontrolisati pokrete lica koji su uzročnik njihovog nastanka. Postojanje bora na celu osobi daje zabrinut i namrgođen izgled, tako da predstavljaju problem za većinu ljudi koji ih imaju. 

 

Uklanjanje bora na celu uz pomoć botoksa

Postoji više opcija i tretmana za smanjivanje i uklanjanje bora u čeonoj regiji. U ovoj regiji je najbolje rešenje uklanjanje bora uz pomoć botoksa iz razloga što botoks ima najbolje dejstvo na mišićno tkivo, a intervenciju odlikuje odsustvo komplikacija i praktičnost. Detaljnije informacije o uklanjanju bora uz pomoć botoksa ne samo u čeonoj regiji već i na celom licu možete pročitati na našoj stranici Uklanjanje bora .

Ovde napominjemo da se u Poliklinici "  dr Drašković " krosti VISTABELÒ ( BOTOX Ò)  koji je jedini registrovani botoks u Srbiji.

 

Ukoliko imate nekakvih nedoumica ili dilema u vezi primene botoksa kod uklanjanja bora na celu, ili pak želite da zakažete pregled ili tretman, možete nas slobodno kontaktirati putem brojeva telefona ili kontakt forme date na stranici kontakt . U najkraćem mogućem roku ćemo odgovoriti na Vaš upit. 

 

Pročitajte još i:

 

Botoks                  Bore na licu               Bore oko očiju          Bore oko usana

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom. 

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 47 | +381 60 344 85 47